Співець гуманізму і краси



Михайло Коцюбинський, великий український письменник, займає особливе місце в історії української літератури. Його твори вражають глибиною почуттів, проникнуті гострим соціальним підтекстом та безсмертною красою української природи.

Сьогодні, 17 вересня, всі шанувальники української класики відзначають 160 років від дня народження великого Сонцепоклонника, що над усе любив життя, сонце, квіти і дітей. У своїх оповіданнях та романах відображав життя простого селянства, його радості та горе, мудрість і простоту.

Тож сьогодні, на день народження відомого земляка, працівники бібліотеки запросили учнів 8 - Г класу КЗ "Вінницький ліцей №20". Разом з учнями ми познайомилися з відомою історичною повістю «Дорогою ціною», визначили тему та ідею твору, обговорили сюжет і композицію.

Діти уважно слухали розповідь про події описані в повісті, провели дослідження історичної епохи, взяли участь у вікторині та розгадали кросворд, що присвячений життєвому та творчому шляху Михайла Михайловича Коцюбинського.







Коментарі