Зорепадом летять роки


Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Тож сьогодні в нас подвійне свято, так як ми відзначаємо, також, своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.
Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.
Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства.
Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме працівники бібліотек допомагають читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку суспільства.
Від усієї душі вітаємо всіх причетних з цим світлим святом.
З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, Всеукраїнського дня бібліотек, Міжнародного дня музики ми провели зустріч з активними читачами нашої філії на бібліотечних посиденьках. Марія Семенівна підготувала цікаву інформацію, а студентки факультету мистецтв і художньо-освітніх технологій ВДПУ ім. М. Коцюбинського Нагорна Діана та Корінюк Олександра привітали всіх присутніх чарівними українськими піснями.



Коментарі