Друга світова війна в історичній пам’яті України


Минають роки, відлітаючи у вічність... Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії.

8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Сьогодні ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, хто мужньо боровся на фронтах, самовіддано працював у тилу, день за днем наближаючи перемогу, вшановуємо пам'ять усіх жертв жахливої війни.

Цього року Україна знову відзначає це свято в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії. Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні саме росія, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і хоче зруйнувати мир у Європі.
Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.
Тож сьогодні, для всіх відвідувачів бібліотеки, ми презентуємо книжкову виставку "Пам'ятаємо, перемагаємо", яка буде діяти протягом травня. Кожен бажаючий має можливість ознайомитися з виставкою та матеріалами, представленими на ній.







Коментарі