Ми нащадки козацької слави


Початок жовтня багатий на свята. Але найбільше ми вшановуємо сьогодні День захисників і захисниць України.

Свято було створено для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, а також для підтримки військових традицій і патріотичного духу в суспільстві. Вибір дати невипадковий: цього дня святкують свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка традиційно вважається покровителькою українського війська.

Історія свята День українського козацтва має глибокі історичні корені. Козаки вважали Покрову своєю покровителькою і молилися їй перед битвами. Вони вірили, що Богородиця захищає їх від ворогів. Цього дня проводяться урочисті заходи, присвячені історії та культурі козацтва.

Працівники бібліотеки теж долучилися до святкування і запросили на зустріч учнів 2 – Г класу КЗ "Вінницький ліцей №20". Для дітей ми підготували цікаву розповідь про історію та традиції козацтва. Діти підготували та розповіли вірші про козаків, взяли участь у різноманітних конкурсах та розвагах, відгадували загадки та зіграли у гру «Музиканти», спробувавши відтворити звуки народних інструментів.















Коментарі