Майстер співомовок

У час великих випробувань для України, ми перечитуємо, осмислюємо і відкриваємо для себе заново поета, і громадянина Степана Руданського, автора безсмертного національного співу "Повій, вітре, на Вкраїну". Він не лише виборював право говорити й творити рідною мовою, але й був одним із перших українських дипломованих лікарів-інтернів в епоху земської медицини.

Народився Степан Руданський 6 січня 1834 р. на славній подільській землі в с. Хомутинцях Вінницького повіту (нині Калинівського району Вінницької області) у родині сільського священника. До Дня народження поета на його батьківщині щорічно проводяться традиційні літературні свята, під час яких звучать вірші, пісні і співомовки Степана Руданського, художні твори, присвячені поету. В цих святах беруть участь відомі письменники і митці України та області. В 1994 році засновано Всеукраїнську літературну премію ім. Степана Руданського.
Для любителів і поціновувачів іскрометного гумору Степана Руданського пропонуємо ознайомитись з його творчістю, переглянувши виставку творів поета - "Художні скарби Степана Руданського".













Коментарі