Пам`ятаємо. Перемагаємо!


8 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення, з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. На жаль, війна знову повторюється. Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної  війни, яку розпочала росія на українській землі.
 Для користувачів нашої книгозбірні, ми підготували презентацію книжкової виставки "Пам`ятаємо. Перемагаємо!". Книги, представлені на виставці, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму, про російсько-українську війну очима сучасних українських письменників і поетів.
Символом пам'яті жертв війни є червоний мак. Для нас, українців, квітка червоного маку ще з козацьких часів була символом пролитої в боях козацької крові, не раз оспівана у народних піснях та думах. Червоні маки - символ пам'яті про тих, хто загинув під час Другої світової та гине сьогодні на Сході України у боротьбі за незалежність. Саме тому в бібліотеці проведено майстер-клас з виготовлення маків. Діти навчилися робити квіти із паперу своїми руками. Кожен хотів, щоб його квітка була найкращою, тому в роботу вкладав своє уміння, старання й душу. Виготовлені власноруч маки ми дарували нашим користувачам, тим самим віддавши шану героям і пам'ять усім жертвам війни. 
Згадуючи минуле, ми віримо у майбутнє! Стійкості та єдності нам. Разом до Перемоги!











Коментарі