Світло духовності та культури


9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, який святкують разом із Днем української писемності та мови.

Його святкують щороку з метою відзначити вагомий вклад творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

Відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва - це визнання ролі української культури в процесі пробудження та формування національної свідомості. Українська культура змогла вистояти під натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і автентичність.

Українська культура займає гідну нішу у світовому мистецтві, оскільки має давні коріння. Нам є чим пишатися. Багатовікова історія збагатила український народ неповторними цінностями. Без традиції - нема культури, а без культури - нема нації.

Вітаємо із святом працівників культури, аматорів народного мистецтва, шанувальників самодіяльної творчості. Нехай не вичерпується у ваших душах творча наснага та бажання дарувати людям свій талант.

Запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотеки та познайомитися з виставкою літератури "Культурі віддані серця", що присвячена культурі та мистецтву Вінниці та Вінницької області.









Коментарі