Барви рідного міста

Традиційно в другу суботу вересня Вінниця відзначає одне з найважливіших свят - День міста. Вінниця - чудове місто у Центральній Україні, яке славиться не тільки багатою історією, але й безліччю відзнаками, якими її неодноразово нагороджували. Декілька разів Вінницю визнавали найкомфортнішим містом в Україні, багато хто називає Вінницю - містом фонтанів, і є ще чимало досягнень, адже нашому місту безперечно є чим пишатися!
Ось декілька цікавих фактів з історії рідного міста.
1) Місто-столиця

Столицею УНР Вінниця була трохи більше місяця - з 2 лютого по 6 березня 1919 р.
2) Місто, що дбає про планету

У 2015 році Вінниця стала першим містом на пострадянському просторі, яке отримало "Європейську енергетичну відзнаку"
3) Місто рекордів та рекордсменів

Спільне написання картини, сальса у вишиванках, найменше орігамі, найбільша колекція моделей транспорту, найбільший герб "з людей", найбільший коровай, найбільша картина з насіння, наймасовіший дитячий шаховий турнір, найдовший млинець і багато інших най...
4) Місто танцюючих фонтанів

Великі і маленькі, старі та нові, плавучі та пішоходні - у Вінниці нараховується майже два десятка різноманітних фонтанів. Перлиною цієї колекції є світломузичний фонтан "Рошен"
5) Місто неочікуваних знахідок


Історія вінницьких підземель сягає щонайменше 17-го століття. На сьогодні дослідження підземель Вінниці тривають. І хтозна, може, колись дослідникам вдасться скласти цілісну картину підземних переходів у центрі міста, а самі тунелі під містом стануть черговою туристичною «родзинкою» Вінниці.
6) Місто двоколісних


Саме Вінниця була першим українським містом, що запросило до створення міської велостратегії іноземних експертів. Результат - майже 50 км велошляхів.
7) Місто дизайнерських трамваїв


У Вінниці роблять власні трамваї, дизайн яких розробляли у київському ательє, яке спеціалізується на тюнінгу представницьких авто, зокрема "Бентлі" та "Фераррі".
8) Місто, де комфортно жити


Вінниця чотири рази очолювала опитування "Найкомфортніше місто для життя в Україні", яке проводилося групою "Рейтинг" для міжнародного республіканського інституту.
9) Місто, де "живе" Бог


Водну артерію, що нині має назву Південний Буг, слов'яни нарекли Богом - так вони хотіли підкреслити багатство і родючість землі, по якій вона протікає.
Тож сьогодні, до свята нашої рідної Вінниці, ми презентували для читачів книжково - ілюстративну виставку "Барви рідного міста".
















Коментарі