Таємничий містер О.

О. Генрі — відомий у всьому світі американський письменник, який вважається майстром жанру короткого оповідання. Його роботам притаманний гумор і неочікувані сюжетні повороти. 
Справжнє ім’я автора — Вільям Сідні Портер. 
Народився майбутній письменник 11 вересня 1862 року у місті Ґрінсборо, що в штаті Північна Кароліна. Батько О.Генрі був лікарем. Матір померла коли хлопчику було три роки.
За своє життя О. Генрі написав лише один роман — «Королі і капуста», який вийшов друком у 1904 році. Окрім цього роману з під пера американського письменника вийшло майже 300 оповідань та новел. Усі вони були зібрані в збірки оповідань, серед яких найпопулярніші, такі як: «Чотири мільйони», «Світильник, що палає», «Серце Заходу», «Голос міста», «Шляхетний шахрай», «Шляхи долі», «Вибране» і «Ділові люди».

    


У останні роки свого життя письменник хворіє на цироз печінки та діабет. 
Помер автор раптово 5 червня 1910 року у віці 47 років.
Вклад О. Генрі в світову, а особливо в американську літературу важко переоцінити, Його роботи вивчають в університетах та у школах. А через 8 років після його смерті в пам'ять про письменника була заснована премія О. Генрі, яка вручається щорічно.
До 160 - річчя від дня народження письменника ми підготували книжкову виставку "Майстер жанру кородкої розповіді".



Коментарі