Під синьо - жовтим прапором свободи




Синьо-жовтий прапор для українців − це символ свободи і боротьби за незалежність
23 серпня всі громадяни нашої країни відзначають День державного прапора. Наступного дня зустрічають ще одне важливе свято – День незалежності.
Державний прапор – це важлива автентична складова символіки будь-якої країни, яка має відповідне забарвлення та наповненість. Державний прапор України затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів, зі співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.
Трансформація цього національного символу тривала не одне століття: починаючи від одноколірного полотна із кольоровим символом (сонце, півмісяць, архангел Михайло, зірка) до сучасного двоколірного.
Тридцять один рік тому Верховна Рада України зважилася розпочати новий курс для України як незалежної, демократичної та суверенної держави, заснованої на європейських цінностях.
Цього року найбільше національне свято є як ніколи особливим і тривожним, адже саме 24 серпня виповнюється пів року, як Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії.
Сьогодні український народ платить неймовірну ціну у цій війні, а тому кожен українець на своєму місці має робити все можливе для наближення нашої спільної Перемоги.
Ми все подолаємо, як би складно не було. Ми переможемо! Віримо в себе! Віримо в Україну! З Днем Незалежності!

Коментарі