Вічна казка Льюїса Керрола

Льюїс Керролл жив у добу, яку називають «вікторіанською». Ця доба отримала назву від імені королеви Вікторії, котра правила 64 роки (з 1837 по 1901 роки). За її правління діяли суворі норми й правила поведінки, яких мусили дотримуватися не тільки дорослі, а й навіть діти. Звісно, це обмежувало особистісний простір. А дітям хотілося гратися, веселитися, бігати, стрибати! Але якщо вони не могли бути самими собою в житті, то хоча б у просторі уяви вони лишалися вільними. Із думкою про дітей свого покоління і про їхнє майбутнє писав книжку «Аліса в Країні Див» Льюїс Керролл. 
У своєму творі він обстоював свободу всіх і кожного. Свободу думки, мрії, творчості, без яких неможливий прогрес людства.
 



Аліса (головна героїня) – вічна мрійниця. Їй ніколи не буває нудно: вона завжди вигадає для себе гру або розвагу. При цьому головна героїня гранично ввічлива з усіма, незалежно від походження людини і її особистісних якостей. Ще одна невід’ємна риса Аліси – це цікавість. Саме завдяки їй вона потрапляє у всякі халепи і пригоди.
І хоча цей твір є обов’язковим для читання учнями 5 – х класів , вона завжди залишиться улюбленим твором для дітей різних вікових категорій.






Коментарі