Автор книги про найвідоміше ведмежа


Навіть дуже серйозним дорослим іноді хочеться побути дітьми і згадати улюблену казку. У багатьох це – книга «Вінні-Пух і всі, всі, всі». І тепер, коли у більшості підростають діти, і просять почитати казку про ведмедика, дорослі роблять це з радістю, вирушаючи разом зі своїми малятами в країну пригод.
 Автор оригінального тексту – Алан Александр Мілн. Мало хто знає, що письменник не планував творити для дітей, однак успіху казки про «Вінні-Пуха» не вдалося перевершити жодної з його книг для дорослих. Історія одного з найвідоміших казкових персонажів століття Вінні-Пуха почалась 21 серпня 1921 року, коли письменник Алан Александр Мілн подарував своєму синові Крістоферу Робіну плюшевого ведмедя на день народження. Крістоферу Робіну в цей день виповнився один рік. Казка про ведмедика має реальну основу. П’ятачок, Іа, Кенга, Тигра – справжні іграшки сина Алана Мілна. Кролика і Сову письменник вигадав сам. Простір казки, де мешкають герої, існувало в реальності – це околиці ферми, яку придбали подружжя.
Тож сьогодні, до 140 річчя з дня народження письменника, працівники бібліотеки презентували тематичний перегляд для дітей "Автор книги про найвідоміше ведмежа ".


            


Коментарі