Поради тим, хто шукає роботу

Ринок праці поступово повертається у докарантинний період і конкуренція зростає. Тому, сьогодні, щоб привернути увагу роботодавця, потрібно вміти себе «продавати». Ось кілька порад як процес пошуку роботи зробити ефективнішим та коротшим.
Складіть або оновіть резюме.
Резюме – це основний інструмент у пошуку роботи, який допоможе вам заявити про себе потенційним роботодавцям. Але це за умови, що воно правильно складене і містить тільки ту інформацію, яка характеризує вас як фахівця і цікава потенційним роботодавцям.
 Наведіть лад у своїх соціальних мережах. 
Ваш профіль у соцмережах є такою собі візиткою, що може впливати на вибір роботодавця, адже часто рекрутери переглядають профайли потенційних кандидатів у соцмережах. Перегляньте налаштування приватності облікового запису та за потреби змініть його. Якщо ваш профіль загальнодоступний, краще уникайте публікацій фотографій про занадто екстравагантні хобі та вечірки, дописів на різні дискусійні теми щодо політичних вподобань, релігійних поглядів тощо.
  Заявіть про пошуки роботи максимально публічно.
 Згідно з теорією шести рукостискань, ваші шанси знайти потрібну роботу зростуть, якщо більше людей знатимуть про це. Розмістіть своє резюме на сайтах з пошуку роботи, розкажіть друзям та знайомим, що шукаєте роботу. Це суттєво підвищить ваші шанси на працевлаштування, адже так точно знайдеться хтось, хто зможе допомогти вам.
 Будьте активними.
 Вам доведеться бути активним під час пошуку роботи. Якщо ви хочете знайти роботу мрії, або якщо ви шукаєте роботу у висококонкурентній сфері чи у відомій компанії, вам необхідно бути активним. Що це означає? Ви повинні робити на один-два кроки більше, ніж роблять всі інші. Якщо стандартний кандидат відправляє резюме, і на цьому його дії закінчуються, ви можете надіслати потенційному роботодавцю супровідний лист разом із резюме.
 Будьте чесні з собою.
 Це те, що необхідно зрозуміти і прийняти. Чим довше ви будете прикидатися, подавати резюме на невідповідні вакансії і говорити роботодавцю те, що він хоче почути, тим довше ви будете шукати роботу.
 Прокачайте навички самопрезентації для співбесід.
 Пам’ятайте, під час співбесіди потрібно зберігати спокій, говорити чітко і впевнено. Не варто применшувати власні здібності та успіхи, але й не кажіть зайвого. Скромність у цьому ділі вам не друг. Не рідко бувають ситуації, коли на співбесіді ви скромно розповіли про свої досягнення, а після вас приходить кандидат, який ефектно подає свої досить посередні результати, і на роботу візьмуть його.
 Сподіваємось ці поради будуть корисними для вас. Бажаємо всім знайти ту роботу, яку шукаєте.

Коментарі